Skip to content

JALEO’19

V Jornades d’animació a la lectura, escriptura i observació a València.

JALEO segueix tenint com a objectiu principal ser un referent de pensament i reflexió al voltant de la lectura, la cultura, l’art i la infància. Una finestra que porte a València el pensament i models d’actuació que estan funcionant en altres latituds. Exemples vius necessaris per reactivar el pensament crític i crear una plataforma d’aprenentatge actiu, amb propostes pràctiques que puguen ser portades als entorns adients: aules, biblioteques, llars, etc.

En aquesta cinquena convocatòria de les jornades, i mantenint l’esperit internacional de l’any passat, JALEO’19 manté a tres convidats estrangers: Daniel Goldin (director sortint de la Biblioteca Vasconcelos de Mèxic, un referent mundial de dinamització cultural i literària), María Baranda (poeta, editora i traductora mexicana amb un vastíssim recorregut i reconeixement literari) i Michèle Petit (assagista i antropòloga francesa).

Pel que fa als ponents de l’Estat, l’aposta segueix nodrint-se de propostes capdavanteres, actives i creatives. Comptarem amb la presència de col·lectius i personalitats acadèmiques i professionals de la LIJ.

S’abordaran i desenvoluparan les jornades amb les següents línies (troncals i bàsiques):

  • Biblioteca escolar com a eix vertebrador de la programació d’un centre educatiu.
  • La biblioteca pública com a centre de dinamització social i ciutadà.
  • Poesia i llenguatge en edats primerenques.
  • L’art i la il·lustració infantil com a element d’animació a la lectura.
  • Els grans clàssics de la literatura. La importància de les humanitats en l’educació dels joves.
  • L’animació lectora amb joves.
  • Els drets del lector i el lector amb drets. Pràctiques de lectura en entorns desfavorits.
  • El folklore i la música popular, com a elements d’enriquiment cultural de l’escola.

Incloent amb aquest programa formatiu tots els àmbits de l’educació lectora d’una persona. Les jornades naixen, en definitiva, amb vocació de convertir-se en un espai viu, on s’actualitze i revisen els conceptes d’avantguarda i memòria, així com del món de la infància i els llibres. La lectura i la creativitat com a ferramentes fonamentals en l’educació dels xiquets i xiquetes, però també de la societat i, sobretot, de les persones adultes què, com mediadores culturals i educatives, som responsables del futur lector i de la sensibilitat artística de la infància que tenim a prop.

INFORMACIÓ IMPORTANT:

Cada participant tindrà dret a realitzar dos tallers (dimecres i dijous vesprada) amb la matrícula de JALEO. Cada taller té una quota limitada de participants pel que les inscripcions es realitzaran per rigorós orde d’inscripció a través d’un formulari web que es rebrà per correu electrònic una vegada FORMALITZADA i CONFIRMADA la matrícula..

ORGANITZEN: UIMP // Direcció General de Cultura i Patrimoni. Conselleria d’ Educació, Investigació, Cultura i Esport  // Universitat de València. Facultad de Filología, Traducción y Comunicación.

Col·laboren: CEFIRE – Torrent // Col·legi de Bibliotecaris // Ministerio de Educación, Cultura y Deporte // Leolo // Algar // El Sitio de las Palabras // Pedro Verdejo Digital Media Manager // Ajuntament de València