Skip to content

JALEO’20

VI Jornades d’animació a la lectura, escriptura y observació EN RED. Del 14 al 17 de juliol.

JALEO 2020 no pot ser presencial, així que, després de molt pensar-ho, vam decidir decantar-nos per fer-ho en línia. Sabem la importància que té en JALEO la trobada, veure’ns i rebre cada any a tantes persones que arriben de tants llocs, per això hem cercat la manera que JALEO’20 siga especial malgrat tot.

Per tots aquests motius, JALEO’20 serà JALEO EN RED. Una convocatòria que té una intenció clara: teixir una xarxa d’intercanvi i formació de mediadors en tota iberoamèrica. Per això les activitats seran accessibles (prèvia inscripció) amb una matrícula simbòlica molt econòmica i, a  més, hi haurà més de 600 places becades.

Una xarxa d’intercanvi entre alguns col·lectius que remem en la mateixa direcció: la mediació lectora, l’educació estètica i literària, la cultura i la creativitat com a eines de canvi social. Amb col·lectius i convidats de diferents països: Cuba-USA, Xile, Mèxic, Bolívia, l’Argentina, l’Uruguai, Colòmbia i Espanya.

Amb cursos, conferències i diàlegs al voltant de la lectura,  la poesia,  les biblioteques (públiques i escolars),  la construcció del col·lectiu, la il·lustració, la narració o l’elecció de llibres infantils.

Oferint formació, reflexió i exemples de pràctiques al voltant de la lectura. I alhora facilitar l’intercanvi, per a posar en valor i en contacte, els projectes de mediació lectora dels diferents col·lectius de parla hispana.

JALEO EN RED:

Es realitzaran i desenvoluparan les jornades en les següents línies (troncals i bàsiques):

  • Biblioteca escolar i biblioteca pública, com a centres de dinamització social i eixos en l’educació literària i estètica.
  • Poesia i llenguatge
  • L’art i la il·lustració infantil com a element d’animació a la lectura
  • La selecció de llibres infantils: el cànon de l’anticanon
  • La lectura, la censura i el teixit social
  • La lectura com a refugi
  • Llibres i bebès
  • La Literatura de tradició oral i la seua transmissió
  • Pràctiques i col·lectius de mediació lectora en països de parla hispana
  • Llibreries, més enllà de vendre llibres

Aquest programa formatiu pretén englobar tots els àmbits de l’educació lectora d’una persona. Les jornades mantenen la vocació de convertir-se en un espai viu, on s’actualitzen i revisen els conceptes d’avantguarda i memòria, així com també del món de la infància i els llibres. La lectura i la creativitat com a eines fonamentals en l’educació dels xiquets i xiquetes, però també de la societat. Sobretot de les persones adultes que, com a mediadores culturals i educatives, som responsables del futur lector i la sensibilitat artística de la infància que tenim a prop. 

Destinataris:

Les jornades tenen un enfocament eminentment educatiu, per això recull un ampli espectre de públic que comprén a: bibliotecaris, mestres, professorat, filòlegs i traductors, escriptors, il·lustradors, estudiants de Magisteri, estudiants de Belles arts i Disseny, estudiants de Biblioteconomia, pares i mares, narradors orals, animadors i dinamitzadors culturals, editors, llibreters i persones relacionades amb el món de la cultura i del llibre.

INFORMACIÓ IMPORTANT:

Cada participant tindrà dret a realitzar dos tallers (dimarts-dimecres i dijous-divendres) amb la matrícula d’ESCÀNDOL. Cada taller té un contingent limitat de participants pel que les inscripcions es realitzaran per rigorós ordre d’inscripció a través d’un formulari web que es rebrà per correu electrònic una vegada FORMALITZADA i CONFIRMADA la matrícula.

Organitza: El Sitio de las Palabras.

Col·laboren: Direcció General de Cultura i Patrimoni. Conselleria d’ Educació, Investigació, Cultura i Esport, CEFIRE Plurilingüisme,  Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, Academia Boliviana de Literatura Infantil, Colectivo CoLIJbrí, Fundación Cuatro Gatos,  Espantapájaros, Fundación Mustakis, Fundación Mempo Giardinelli, Librería Leolo, Pedro Verdejo Comunicación. 

jaleo-en-red-2020-portada-001