DANI MIQUEL
“Cantacançons” o “alquimista musical”, serveixen per a definir l’esperit d’aquest inquiet músic de l’Alcúdia a qui la formació de conservatori se li quedava estreta. Amb desig de recerca, amb ganes d’oferir una proposta diferent que connecte generacions, Dani Miquel ha fet una important tasca de recuperació de cançons infantils tradicionals valencianes, perdudes dins de la memòria de iaies i iaios i dels que algun dia les van sentir de menuts i avui rememoren des del filtre màgic de Dani Miquel.
Convertit en un fenomen musical arreu del País Valencià i amb una trajectòria treballada des de la base, la seua proposta esdevé ja un referent generacional que connecta amb les noves sensibilitats d’oci i cultura que exigia l’actual generació de famílies valencianes. El seu repertori suposa una aposta per valors amables, solidaris, inclusius, d’estima i de respecte que queden lluny de relats sexistes, discursos estereotipats i estètiques uniformitzadores. És coautor del projecte Iaieries que va guanyar el Primer Premi a les Experiències de Foment de la lectura de la Fundació Bromera al 2019.
Miquel A. Puig Cuadau (L’Alcúdia, 1969)
és un mestre amant de la nostra cultura, la nostra llengua i la nostra música. Ha obtingut diferents premis en relats curts de narrativa com “L’escapulari” o “En memòria de Carme”. Amb Dani Miquel, col·labora en els projectes de “Musiqueries”, “A Nadal, un pas de pardal” i “Per molts anys”. En 2014 publica “Els mons de Laia”, un relat de superació personal amb l’imaginari terrorífic valencià com a teló de fons que ja va per la segona edició. Al 2017 publicava “Llampuga,llampega”, una història plena de música, arrelada en la màgia dels valencians i amb la valentia de les xiques protagonistes com a clau de volta. Al 2018 forma part de la campanya “Llegir en valencià” de la Fundació Bromera i publica “Un pont de plata”. Al 2020 publica “l’Home dels nassos” També al 2018 queda en segon lloc en la convocatòria del Premi Llegir per a articles sobre la importància de la lectura amb “Llegir per viure”. A més ha realitzat diverses propostes didàctiques com les de “Done’m l’asguilando”, “El xiquet de la Ribera”, “La Caixa de la por” i “Espanta la por a l’escola”. Ha fet cursos de formació sobre la difusió de l’imaginari valencià per al Servei de Formació del professorat i per al Col·legi Oficial de Bibliotecaris de València i per al Servei de Formació del Professorat. També és coautor del projecte Iaieries que va guanyar el Primer Premi a les Experiències de Foment de la lectura de la Fundació Bromera al 2019.