Skip to content

Tallers JALEO’20

En les jornades JALEO EN RED tindrem quatre tallers amb una duració de dues sessions de dues hores cadascuna. Només en podràs cursar dos perquè són simultanis. Hauràs de triar un taller per al dimarts-dimecres i un altre per al dijous-divendres. Per a poder inscriure-t’hi és necessari estar matriculat en JALEO’20. Després de cursar la teua matrícula és quan et farem arribar el formulari per a triar els tallers. 

Els tallers estan impartits per Arianna Squilloni, Ana G. Lartitegui, Yolanda Reyes i Alejandra Hurtado. Pots veure més informació sobre les professores en la pàgina de Ponents de JALEO’20. I si continues pedalant , et comptarem algunes coses més sobre els tallers. 

Tallers JALEO’20

Breu descripció dels tallers

Hauràs de triar un d’aquests dos per a dimarts-dimecres

Deshojar el libro. El sí y el no de la selección literaria

Deshojar el libro. El sí y el no de la selección literaria

Arianna Squilloni

Us convidaré a fullejar les pàgines d’uns quants llibres àlbum a la recerca de les característiques pròpies d’aquest format de llibre… Una de les raons per les quals la lectura dels àlbums li va bé a la nostra ment, és la pluralitat de veus amb la qual ens enfronta, la capacitat de construir sentit a partir d’elements solts. Al llarg d’aquest taller repassarem les característiques pròpies del llibre àlbum i les utilitzarem com a guia a l’hora de realitzar una selecció literària.

Lo que cuenta la imagen. Porqué y cómo de los libros ilustrados

Lo que cuenta la imagen. Porqué y cómo de los libros ilustrados

Ana G. Lartitegui

És necessari aprendre a mirar? Quant hi ha d’artístic i quant de codi entre les pàgines il·lustrades d’un llibre? Es gaudeix més quan es comprén el treball de l’il·lustrador? És l’àlbum il·lustrat un mitjà d’expressió específic?

En aquest taller aprendrem que una il·lustració abans que un dibuix ben fet, és una idea que vol ser comunicada. Aprendrem que la comunicació visual i l’art tenen la seua pròpia manera de comptar les coses, on a vegades tot resulta evident i unes altres es juga amb l’ambigüitat; on a vegades entra en joc la nostra cultura iconogràfica i unes altres el sentit de l’observació. Aprendrem a valorar el conjunt de la sèrie il·lustrada i com es desenvolupa al llarg del llibre, com es relaciona amb l’escrit en paraules, fins i tot tindrem en compte com contribueixen al relat els detalls materials i mecànics del propi suport lliure.

I un altre d’aquests dos per a dijous-divendres

Morder y leer. Literatura para las primeras edades

Morder y leer. Literatura para las primeras edades

Yolanda Reyes

A partir de l’experiència del projecte “Espantapájaros”, una llibreria i un centre de desenvolupament infantil, el taller ofereix eines pedagògiques i literàries per a inspirar als qui treballen –o volen treballar– amb literatura en la primera infància. Farem un recorregut pels llibres, amb pàgines i sense pàgines, que es conten, es canten, es toquen, es mosseguen, es miren i es comparteixen en els primers anys de la vida i veurem tot el que hi ha darrere d’aquest acte senzill i profund de donar “de llegir” als més xicotets.

Se las lleva el viento. Literatura y oralidad

Se las lleva el viento. Literatura y oralidad

Alejandra Hurtado

Aquest taller donarà eines de muntatge per a preparar una narració inspirada en mites i llegendes per a públic infantil, d’una manera lúdica i creativa.

Jugarem amb el llenguatge, la paraula, l’expressió vocal: tons, matisos, ritme en narrar, l’expressió corporal: la construcció de personatges.

Aprendrem a construir una partitura del conte.

La nostra gran missió serà crear imatges que permeten l’explosió imaginària de qui escolta. El nostre focus serà l’edat del nostre públic, els seus interessos i la intenció que hi ha darrere d’una narració.

Tot amb molt molt humor.

Per a assistir als tallers

és necessari matricular-se en JALEO’20.

Tallers JALEO’20

Recorda

JALEO’20 són les VI jornades d’animació a la lectura, escriptura i observació i aquesta any tenen lloc del 14 al 17 de juliol i són EN RED.