Skip to content

JALEO’18

IV Jornades d’animació a la lectura, escriptura i observació a València.

JALEO segueix tenint com a objectiu principal ser un referent de pensament i reflexió al voltant de la lectura, la cultura, l’art i la infància. Una finestra que porte a València el pensament i models d’actuació que estan funcionant en altres latituds. Exemples vius necessaris per reactivar el pensament crític i crear una plataforma d’aprenentatge actiu, amb propostes pràctiques que puguen ser portades als entorns adients: aules, biblioteques, llars, etc.

Aquest any JALEO’18 tindrà present a tres ponents internacionals: l’autora alemanya Jutta Bauer, la dramaturga canadenca Suzanne Lebeau i l’escriptora i especialista colombiana en literatura en edats primerenques, Yolanda Reyes.

Durant aquestes jornades, com va sent habitual, contemplarem dos grans eixos: pensament crític i bones pràctiques. Aquests dos eixos es vehiculen tant als espais d’animació a la lectura (bibliotequespúbliques, escoles) com en les disciplines artístiques relacionades amb la lectura (poesia, música, teatre, narrativa…). Amb aquest objectiu abastirem els següents aspectes:

  • Biblioteca escolar i ensenyament cooperatiu: biblioteca, llibres i creativitat com a eix vertebrador de la cooperació entre alumnat d’infantil i primària.
  • La biblioteca com a centre de dinamització social i ciutadà.
  • Poesia i llenguatge en edats primerenques.
  • L’art i la il·lustració infantil com a element d’animació a la lectura.
  • Els drets del lector i el lector amb drets. Pràctiques de lectura en entorns desfavorits. 
  • El teatre infantil. Línies bàsiques d’actuació per a persones creadores, animadores i/o espectadores. 
  • La poesia i la música. Com acostar la literatura a través de la música. 
  • La recuperació del folklore local.

INFORMACIÓ IMPORTANT:

Cada participant tindrà dret a realitzar dos tallers (dimecres i dijous vesprada) amb la matrícula de JALEO. Cada taller té una quota limitada de participants pel que les inscripcions es realitzaran per rigorós orde d’inscripció a través d’un formulari web que es rebrà per correu electrònic una vegada FORMALITZADA i CONFIRMADA la matrícula.

ORGANITZEN: UIMP // Direcció General de Cultura i Patrimoni. Conselleria d’ Educació, Investigació, Cultura i Esport  // Universitat de València. Facultad de Filología, Traducción y Comunicación.

Col·laboren: CEFIRE – Torrent // Col·legi de Bibliotecaris // Ministerio de Educación, Cultura y Deporte // Leolo // Algar // El Sitio de las Palabras // Pedro Verdejo Digital Media Manager // Ajuntament de València // Kireei